Choď na obsah Choď na menu
 


Seychely

24. 11. 2013

 Seychely, dlhý tvar Seychelská republika Táto malá republika v západnej časti Indického oceána, južne od rovníka zaberá rozlohu 455 kmkm². Spolu so svojimi súostroviami predstavuje krásu, pokoj a harmóniu, aj vďaka svojim svetoznámym plážam. Štát sa vyznačuje veľkou rozmanitosťou od lesov až po azúrové more. Spolu tvoria Seychelly 115 ostrovov, z toho 41 ostrovov sú Vnútorné ostrovy, ktoré predstavujú najstaršie stredooceánske žulové ostrovy na Zemi. Zvyšných 73 ostrovov sú Vonkajšie ostrovy, ktoré sa delia do 5 skupín nízko položených koralových atolov a útesov. Seychelly nám prisľubujú dobrodružstvo a dych - vyrážajúce prírodné krásy, ktoré sú ešte stále nedotknuté človekom.

Hoci ostrovy boli známe už v stredoveku arabským kupcom a na začiatku 16. storočia tu ako prví Európania pristáli Portugalci, zostávali dlho bez trvalého osídlenia. Seychelly sú pomerne mladý národ. Až v polovici 18. storočia tu Francúzsko zriadilo kolóniu, nazvanú podľa vtedajšieho ministra financií Jeana Moreaua de Sechelles.

Klíma Seychell nedosahuje žiadne výrazné extrémy tepla alebo chladu. Teplota zriedka klesá pod 24°C a stúpa na d32°C.

Oficiálnymi jazykmi sú tri jazyky; kreolský, anglický a francúzsky jazyk. Mnoho ľudi v Seychelách rozpráva plynule aj po taliansky, či nemecky.

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.